Alfa Forni

dla tych z Was, którzy nadal lubią stary klasyk, piece do pizzy opalane drewnem.

Alfa Forni Stone Oven

Kiedy design tworzy świetny piekarnik!

Opatentowana technologia przepływu ciepła

  • drzwi wyposażone w wizjer do ciągłego monitorowania żywności, nawet gdy są zamknięte
  • komora gotowania w całości wykonana ze wzmocnionej stali nierdzewnej
  • podwójna warstwa izolacji z włókna ceramicznego zatrzymuje ciepło i zapobiega przegrzaniu zewnętrznej ramy
  • cztery cegły ogniotrwałe w podłodze mają grubość prawie 3 cm (1,2 cala), aby stopniowo wchłaniać i uwalniać ciepło
  • łopatka piekarska do pizzy typu „wsuń i wysuń” pozwala w pełni wykorzystać „Alfa Brio” do wypiekania pizzy, chleba i calzonów
  • opatentowana technologia przepływu ciepła zapewnia doskonałą wydajność gotowania
  • usta piekarnika „Alfa Brio” są zaprojektowane tak, aby zmaksymalizować ilość ciepła w komorze oraz łatwiej obracać pizzę w jej wnętrzu

KONTAKT

Zdjęcie produktu „Piec do pizzy Alfa Forni Stone Oven” - Nasz Dom

Karta produktu

ParametrWartość
Wymiary pieca 70 x 40 cm
Rozmiar podłogi piekarnika 0.28 cm²
Czas nagrzewania 15 min
Spalanie drewna 1.07 kg/h
Pojemność piekarnika 2 pizze, 2 kg ciasta
Maksymalna temperatura 500°C
Waga 125 kg