Alfa Forni

dla tych z Was, którzy nadal lubią stary klasyk, piece do pizzy opalane drewnem.

Alfa Forni Brio

Piekarnik, którego szukałeś!

Opatentowana technologia przepływu ciepła

  • drzwi wyposażone w wizjer do ciągłego monitorowania żywności, nawet gdy są zamknięte
  • komora gotowania w całości wykonana ze wzmocnionej stali nierdzewnej
  • podwójna warstwa izolacji z włókna ceramicznego zatrzymuje ciepło i zapobiega przegrzaniu zewnętrznej ramy
  • cztery cegły ogniotrwałe w podłodze mają grubość prawie 3 cm (1,2 cala), aby stopniowo wchłaniać i uwalniać ciepło
  • łopatka piekarska do pizzy typu „wsuń i wysuń” pozwala w pełni wykorzystać „Alfa Brio” do wypiekania pizzy, chleba i calzonów
  • opatentowana technologia przepływu ciepła zapewnia doskonałą wydajność gotowania
  • usta piekarnika „Alfa Brio” są zaprojektowane tak, aby zmaksymalizować ilość ciepła w komorze oraz łatwiej obracać pizzę w jej wnętrzu

KONTAKT

Zdjęcie produktu „Piec do pizzy Alfa Forni Brio” - Nasz Dom

Karta produktu

ParametrWartość
Wymiary pieca 70 x 50 cm
Rozmiar podłogi piekarnika 0.35 cm²
Czas nagrzewania 20 min
Spalanie drewna 1.43 kg/h
Pojemność piekarnika 3 pizze, 3 kg ciasta
Maksymalna temperatura 500°C
Waga 98 kg